Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Hvordan er tilstanden af velfærdssamfundet sig her og nu, den er i fald, et fald som begynder at vise store ringe, vi kan se at de nye såkaldte supersygehuse bliver lavet om hele tiden, der bliver færre sengepladser, de sparre på flere ting som jo ellers er blevet lovet. Er vores velfærdssamfund godt nok.

Er vores såkaldte velfærdssamfund tvunget i knæ.... hvad siger du - skriv venligst i kommentar feltet herunder. 

Systemet i Danmark skulle ellers kunne hjælpe os der er helt tabt, men jeg kan ikke se det nogen steder, når man nærmest skriger på hjælp - så er der bare ikke nogen hjælp noget som helst sted at få. Jeg har en skrivelse fra en læge der er bekymret for min tilstand ved at bo alene, også det bliver ignoreret fra Odense Kommune. Jeg har det sort på hvidt. Det er bekymrende når ens liv står på spil.

Mon det for de lokale politikere ville være anderledes hvis det var en i deres familie, hvis liv der stod på spil, ville deres familie medlemmer være bedre stillet end alle os andre.

Jeg ser ofte på et sted jeg kommer meget, at der skal sparres på diverse ting, beboerne er ikke tjent med alle de besparelser der er, i vores såkaldte velfærdsystem, hvorfor skal der være færre til at passe de helt svage i vores samfund, personer der intet sprog har, personer der ikke kan klare sig alene uden at de får hjælp. Nogle steder spares der på maden, ældre må ikke længere være med til at tilberede maden, det er for dyrt. 

Men jeg er overbevist om at de ville have glæde af at være med, at tilberede mad gør at man bliver mere sulten, det er uanset om det er yngre handicappede eller ældre. Hvorfor er det at mad SKAL komme fra et centralt køkken. Det ender jo med at hele befolkningen ikke længere må lave mad i eget hjem.

Jeg har hele mit liv levet med Klinefelter Syndrom, Epilepsi, Autisme Spektrum Forstyrrelse. Mit problem er bare at mine problemer blev slået hen til at skyldes lavt blodsukker, sådan har det været hele min skoletid, i skolen gik jeg for mig selv fordi jeg var anderledes, først i nytåret 1994/95 blev min epilepsi opdaget, først i 2003 blev min Klinefelter opdaget, og i november 2014 får jeg noget Autisme diagnose, hallo jeg er født i juni 1972.

Og man kalder det et system der er til for borgerne, jeg kan bare sige hvor? Jeg er blevet kastet rundt i systemet fra den ene afdeling til den anden, de ville som regel ikke lytte, de troede mig ikke dengang var det som barn, senere har jeg søgt efter en løsning på mine livs udfordringer. Men det er først nu at det er ved at løse sig, på sundhedsområdet, for mit vedkommende.

Her skete den største fejl
Vores velfærd, vores sygehuse og kommunernes økonomi blev stærkt forringet under den seneste kommune sammenlægning, gode institutioner blev med et knips ødelagt af de nye kommuner og de gamle stor kommuner. 

Jeg frygtede at kommunerne blandt andet ville ødelægge for os der er handicappede, det blev ødelagt. Mange gode botilbud til handicappede er ødelagt, de erfaringer de tidligere amter havde lavet er ødelagt for altid. 

Inden kommune sammenlægningerne sagde jeg at handicappede og ældre området burde ligge i regionerne, for at bevare det man i amterne havde opnået, men nej det skulle ødelægges. Der hvor jeg var dengang, i et aktivitetstilbud, der havde vi en debat, om det med sammenlægningerne, jeg fik at vide fra personalet, bag lukkede døre og under 4 øjne at jeg skulle holde kæft, jeg havde ikke forstand til at tale, og vi brugere måtte ikke sige noget, jeg holdt bare ikke kæft, jeg sagde at der er ytringsfrihed uanset hvad og at også handicappede må tale frit.

Har det tjent sig at handicappede og ældre området ligger kun som sagsbehandling i kommunerne i dag. Nej vil jeg sige. Al den gode erfaring som amterne havde er ødelagt for efter tiden, i dag er der kun ganske få botilbud i regionerne.

Men jeg sidder her og tænker hvorfor skal der være alle de chefer i en kommune, og administration, af administrationen af administrationen, og endnu en chef til at gøre tingene, og hver gang der lægges om i kommunen kommer der nye chefer til, hvor mange chefer kan en medarbejder have. Det er alle de personer, i alle de unødvendige administrationer der er med til at gøre det hele svære at drive de forskellige afdelinger i kommunerne.

Jeg forstår det, hvorfor kan private klare sig på en simpel måde, når det offentlige ikke kan når de gør det besværligt for sig selv.