Pitabrød
0
0
Super nem

Der skal ikke meget til at gøre en inspiration kedelig, med de Pitabrød man køber ude i butikkerne, de smager sjældent godt, fordi det er nemt at smage at de er masse produceret.

Så her den anden dag fik jeg stor lyst til at kaste mig ud i at bage mit eget brød, og det er så det jeg har gjort her, jeg håber at du kan li min opskrift.

Lige lidt ekstra bonus, den er laktose fri.

Men hverken fri for gluten eller æg, der er meget gluten i de her Pitabrød.

Del denne opskrift

Kategori: Bagværk

ingredienser

Dejen

3 dl Vand
50 g Gør
1 stk Øg
350 g Hvedemel med fuldkorn
150 g Tipo 00
1 tsk Salt
1 spsk Sukker
50 g Rapsolie

Pitabrød fremgangsmåde

Bland gæren i det kolde vand sammen med æg, salt, sukker og rapsolien.

Tilsæt Ølandshvedemel, salt, sukker og olie.

Ælt dejen meget grundigt igennem, (cirka 10 til 15 minutter) eventuelt på røremaskinen med dejkrog.

Kom dejen i en skål hvor du har smurt skålen ind i lidt olie, dæk den til og sæt den til hævning i stuetemperatur i cirka halvanden time.

Del dejen i 6 stykker og form dem til boller. 

Sæt bollerne til efterhævning på bordet i en halv times tid.

Nu tager du bagsiden af en stor tallerken, og presser tallerken jævnt ned over en bolle adgangen så den bliver helt flad,

med en kagerulle eller en rullepind laver du lige cirklen en lille smule større.

Bollerne bages i en 230 grader varm ovn, og helst på en bagesten i 5 til 7 minutter, det lyder af kort tid, men den bliver bagt. Der kan være 2 Pitabrød i ovnen ad gangen.

Straks efter bagning tages Pitabrødene ud af ovnen og sættes til afkøling.

Recipe notes

Jeg erstatter dog altid mælk med vand da jeg syndes at det giver et langt lettere resultat.

Tak til Brødrene Price for inspiration.

Med en bagesten kan din pizza få den samme, sprøde pizzabund som du kender fra dit lokale pizzaria– hjemme i dit eget køkken. Det er faktisk rigtig nemt. Du laver pizzaen ligesom du plejer, men i stedet for at lægge den på en bageplade med bagepapir, bruger du din pizzasten.

En bagesten er i øvrigt ikke kun til pizzaer. Den giver også dine brød en helt fantastisk skorpe og gør hævningen endnu bedre. Hermed bliver krummen også mere luftig og lækker. Måske kender du det allerede fra de italienske brød som ciabatta og filone eller Pitabrød.

Del denne opskrift