Bearnaise Essens
Bearnaise Essens
Der er mange traditioner, og der er mange stridsspørgsmål, når det kommer til béarnaise-essens. Kørvel eller ikke kørvel? Nej og atter nej jeg kan ikke li smagen af Kørvel, så det er der ikke i min opskrift.   Men til gengæld så har jeg masser af hengemt Estragon og masser af frisk estragon, men jeg har også persille og store mængder af skalotteløg,og peberkorn samt laurbærblade.   Mine herligheder skal lige stå stille og roligt og reducere ved jævn varme, essensen skal stå...
  • lørdag, 6. juni 2020
  • 92
  • Kategori Essenser og olier
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 6 L Estragon eddike. (Hjemmelavet) Opskriften finder du et andet sted her på min hjemmeside, 6 Spsk Let knuste peberkorn, 1 Kg Groft hakket skalotteløg - (ikke de alm. gule løg det giver ikke den rigtige smag), 20 Stk Laurbærblade , 2 Håndfulde afklippet persille med stilke, 1 kg 1 kg frisk estragon, Evt Estragon fra flaskerne med Estragon eddiken
Fremhævet
Blommechutney med chili og ingefær
Blommechutney med chili og ingefær
Lige om lidt er syltesæsonen over os, og jeg mindes min mors blommetræ når det gik amok og strø om sig med blommer, så jeg mindes min mors sylte projekt med at lave blomme marmelade.  Men det er ikke det jeg har kastet mig ud i, jeg har lige pludselig fået stor lyst til at lave blommechutney her med ingefær og chili. Grunden til at jeg har kastet mig ud i dette projekt er at en personale i det AKtivitets- og samværscenter fik stor lyst til at få det lavet, så jeg lovede at finde en...
  • søndag, 12. juli 2020
  • 40
  • Kategori Vegetar / Vegansk
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 3 kg Blommer, 1 kg Æbler, 3 stk Skalotteløg, 200 g Frisk ingefær, 4 dl æbleeddike, 1250 g Sukker, 5 stk Chili (stærke), 3 spsk Sennepskorn
Brunkager med Appelsin
Brunkager med Appelsin
Betegnelsen brunkager er af langt nyere dato. Det er formentlig tidligst fra midten af 1800-tallet, at brunkager så småt begynder at vinde indpas i det danske sprog – i takt med udbredelsen af jernkomfuret, der gjorde det lettere at regulere varmen, og dermed sikre, at kagerne ikke blev for mørke og hårde til at spise. Det er også i denne periode, at bagningen af brunkager bliver en fast tradition i juletiden.   Og derfor, ingen jul uden brunkager her hos mig, men jeg køber dem ikke...
  • mandag, 4. november 2019
  • 342
  • Kategori Bagværk
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 250 g Smør, 125 g Ahorn sirup, 250 g Farin, 10 g Appelsinskal (3 til 4 appelsiner), 1 knsp Salt, 3 tsk Kanel, 2 tsk Ingefær, 1 tsk Allehånde, 1 tsk Nelliker, 2 tsk Potaske, 1.5 spsk Vand, 100 g Mandler, 500 g Mel, 100 g kandiseret appelsinskal (Dr. Öetker)
Chokoladekage med kaffetopping
Chokoladekage med kaffetopping
Drømmekage er en kage lavet af sukker, smør, æg og mel med høj glasur af brun farin og kokosmel. Kagen er velkendt i Danmark og indtog en delt fjerdeplads, sammen med flødeskumskagen, som den mest populære i en undersøgelse af avisen metroexpress. Men forestil dig den så lavet som en chokoladekage. Jeg vil hilse og sige det her er den nye drømmekage...
  • torsdag, 19. marts 2020
  • 105
  • Kategori Kager
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 100 g Smør, 200 g Rapsolie, 4 hele Æg, 2 dl Vand, 4 spsk Kakao, 4 tsk Bagepulver, 100 g Smør, 50 g Rapsolie, 1.5 dl Vand, 2 spsk Fryse tørret kaffe, 200 g Brunfarin, 150 g Kokosmel
Fremhævet
Confiterede hvidløg
Confiterede hvidløg
Confitering er en fransk konserverings- og tilberedningsmetode, som primært bruges på and og gås. Confire’ betyder at konservere på fransk. Ordet stammer fra latin: conficere (at gøre, at producere, at forberede).   Det er slet ikke til at undværre Confiterede hvidløg når man først har prøvet det, jeg spiser meget hvidløg - men med Confiterede hvidløg kommer jeg til at spise endnu flere hvidløg, Confiterede hvidløg kan bruges alle de steder som du normalt bruger hvidløg...
  • lørdag, 18. juli 2020
  • 51
  • Kategori Vegetar / Vegansk
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 1 kg Hvidløg, 3 stk Citroner, 750 ml Olivenolie, 3 spsk Middelhavssalt
Estragon Eddike
Estragon Eddike
Anvendelse af estragon Blade og unge skud af planten er et velkendt og populært krydderi, der indgår i blandinger som "fines herbes" og "bouquet garni" samt i bearnaisesauce og sauce tartare. I det franske køkken er kanin tilberedt med med dijonsennep og estragon en klassiker. Medicinsk har planten været brugt for sine fordøjelsesfremmende, varmende, febernedsættende, vanddrivende, orme drivende og generelt stimulerende egenskaber. Tygning af bladende skulle hjælpe...
  • lørdag, 6. juni 2020
  • 46
  • Kategori Essenser og olier
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 6 L Heidelberg Lager eddike (lys), 2 Kg Frisk estragon blade og stilke , 500 G Skalotteløg
Foccacia boller med hvidløg, timian og tomatsauce
Foccacia boller med hvidløg, timian og tomatsauce
Ferie ramt - det er ikke let at have ferie, slet ikke som mig, jeg har det bedst med fasterutiner. Hvad gør man så for at være på toppen, jeg har jo i forvejen en opskrift på Foccacia bolle, den er så godt nok langtidshævet, men jeg måtte kaste mig ud i et nyt projekt, bare for at få tiden til at gå med noget andet. Så her er den så en helt anderledes opskrift på Foccacia boller. I den her variant har jeg valgt at have både hvidløg og timian i selve dejen, men man kan jo lave den helt...
  • lørdag, 20. juli 2019
  • 1244
  • Kategori Bagværk
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 75 g Gær, 6 dl Vand, 2 spsk Salt, 2 spsk Sukker, 2 tsk Timian, 4 fed Hvidløg, 2 spsk Olivenolie, 800 g Tipo 00, 200 g Fuldkornsmel, 20 g Bageenzymer (Kan udelades), 1 ds Hakkede tomater, 1 ds Tomat koncentrat, 1 spsk Olivenolie, 1 spsk Spidskommen, 2 stk Chili (styrke 5), 450 g Kyllingbryst, 150 g Bacon, 300 g Revet cheddar (rød)
Fremhævet
Fuldkorns Burgerboller med bageenzymer
Fuldkorns Burgerboller med bageenzymer
Der skal ikke meget til at gøre en inspiration kedelig, med de meget kedelige burgerboller man køber ude i butikkerne, de smager sjældent godt, fordi det er nemt at smage, at de er masse produceret. Så her den anden dag fik jeg stor lyst til at kaste mig ud i at bage mit eget brød, og det er så det jeg har gjort her, jeg håber at du kan li min opskrift. Lige lidt ekstra bonus, den er laktose fri. Men hverken fri for gluten eller æg, der er meget gluten i de her Burgerboller.
  • søndag, 17. maj 2020
  • 418
  • Kategori Bagværk
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 30 g Rødgær (eller alm. tørgær), 20 g Bageenzym, 2 spsk Sukker, 2 tsk Salt, 1 kg Hvedemel med fuldkorn, 6 dl Koldt vand, 2 stk Æg
Fuldkorns pizza
Fuldkorns pizza
Opskriften på pizzadej er nem og fyldet bestemmer man jo helt selv. Jeg har selv udviklet på min pizzadej. Jeg har på et tidspunkt stået i lære som bager i København. Hjemmelavet pizzadej er ret nemt, og hvis man skruer ned for gærmængden til omkring 4-5 g og lader pizzadejen hæve i køleskabet i 16-18 timer, så bliver det faktisk endnu bedre. Fordelen ved at bruge Tipo00 mel er at det giver din pizza en super sprød overflade og sprød bund.
  • lørdag, 17. august 2019
  • 260
  • Kategori Pizza
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 20 g gær, 2.5 dl lunkent vand, 3 spsk oliven olie, 1 tsk salt, 450 g Tipo00 eller Pizza mel, 150 g Fuldkorns hvedemel
Fuldkornsboller med havregrød
Fuldkornsboller med havregrød
Havregrød har længe været en klassiker hos de danske børnefamilier. Det er der flere årsager til. Den første er at det nemt at lave ; den anden er at de fleste børn kan lide det ; den tredje er at det langtidsmættende og den sidste er at det er billigt. Havregrød er derudover en god måde at få gang i forbrændingen på, indeholder flere vigtige mineraler og vitaminer og en del essentielle sunde fedtsyrer. Fordelen ved at tilsætte havregrød til bollerne er at de dels bliver mere grove men...
  • mandag, 15. juli 2019
  • 1286
  • Kategori Bagværk
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 50 g Havregryn, 3.5 dl Vand, 0.5 tsk Salt, 1 portion Havregrød, 75 g Gær, 5 dl Vand, 100 g Raps Olie (kan udelades), 2 Stk Æg, 4 spsk Sukker, 1200 g Hvedemel med Fuldkorn, 200 g Fuldkornsmel, 4 tsk Salt