Gennemse efter kategori

Oplev vores mest værdsatte opskrifter!

Pizza sauce
  • lørdag, 17. august 2019
Pizza sauce
Dette er den klassiske italienske grundsauce til pizzaer. Skal simre en times tid, men den gode smag er ventetiden værd. Jeg har desværre ikke noget billede af sovsen på nuværende tidspunkt, men...
Kategori: Pizza
ingredienser: 2 ds hakkede tomater, 1 pk tomatpure, 1 stor ds tomat koncentrat, 2 fed hvidløg, 1 stk stort løg, 2 spsk oliven olie, 2 tsk oregano, salt, peber, 2 tsk sukker (efter smag), 1 tsk chili (efter smag)
Henriks Lasange
  • lørdag, 17. august 2019
Henriks Lasange
Lasagne er en pastaret. Den mest kendte version er nok Lasagne Bolognese, der som navnet antyder, stammer fra byen Bologna i Norditalien. Lasagne indeholder pasta normalt i form af tynde plader, der...
Kategori: Pasta Oksekød
ingredienser: 400 g hakket oksekød, 1 stk stort hakket løg, 3 fed hvidløg, 2 stk chili (styrke 5), 2 spsk hakket soltørret tomat, 200 g revet gulerod, 200 g revet knold selleri, 2 spsk oregano, 1 tsk sort peber, 3 spsk raspolie, 3 spsk mel, 6 dl sødmælk, 2 tsk stødt muskatnød, 0.5 tsk salt, 1 tsk peber, 150 g revet cheddar (rød)
Sigrid's frikadeller
  • søndag, 18. august 2019
Sigrid's frikadeller
Sigrid var min mormor, den her opskrift har sit udspring fra min mormor, min mormor brugte Allehånde og Nelliker i sine frikadeller, jeg bruger vand istedet for mælk, da jeg syndes at mælken gør...
Kategori: Svinekød
ingredienser: 500 g Hakket svinekød 8-12%, 1 tsk salt, 1 stk æg, 1 stk løg, 3 spsk havregryn, 1 tsk peber, 0.5 tsk allehånde, 0.5 tsk nelliker
Brunkager med Appelsin
  • mandag, 4. november 2019
Brunkager med Appelsin
Betegnelsen brunkager er af langt nyere dato. Det er formentlig tidligst fra midten af 1800-tallet, at brunkager så småt begynder at vinde indpas i det danske sprog – i takt med udbredelsen af...
Kategori: Bagværk Kager
ingredienser: 250 g Smør, 125 g Ahorn sirup, 250 g Farin, 10 g Appelsinskal (3 til 4 appelsiner), 1 knsp Salt, 3 tsk Kanel, 2 tsk Ingefær, 1 tsk Allehånde, 1 tsk Nelliker, 2 tsk Potaske, 1.5 spsk Vand, 100 g Mandler, 500 g Mel, 100 g kandiseret appelsinskal (Dr. Öetker)
Hottekøller
  • søndag, 8. september 2019
Hottekøller
Snaskede og uimodståeligt lækre hottekøller, ja det er kyllingeunderlår, det kunne også være vinger, men i dag og i denne opskrift er det kyllingeunderlår! Det bliver ikke meget bedre end det –...
Kategori: Kylling
ingredienser: 1400 g Kyllinge underlår, 2.5 dl Hvedemel, 2 tsk Sød chili, 1 tsk Røget paprika, 1 tsk Stærk chili, 1 spsk Løgpulver, 2 tsk spidskommen, 2 tsk salt, 3 spsk Rapsolie, 1 stk Mellemstort løg, 3 fed Hvidløg, 1.5 dl Tomatketchup, 0.5 dl Vand, 0.5 dl Æbelcidereddike, 2 spsk Fishsauce, 0.5 dl Soyasauce, 1 dl Brunfarin, 1 tsk Dijon sennep, 1 tsk Paprika, 1 tsk Chili, 1 spsk Stødt ingefær, 1 spsk Majsstivelse (kan udelades)
Gastrik
  • søndag, 17. november 2019
Gastrik
Vil du selv lave den ultimative smags giver til dine mad retter så skal du prøve at lave Gastrik - det er super enkelt og nemt at lave.   Gastrik er en karameliseret sirup lavet af sukker og...
Kategori: Saucer
Sæsoner:  Alle
ingredienser: 2.5 dl Æble eddike, 125 g Sukker
Whiskysauce
  • søndag, 17. november 2019
Whiskysauce
Whiskysauce eller whiskysovs er en type sovs fra det britiske køkken, der indeholder whisky. Den er blevet populær over hele verdenDe fleste kender “Jensens Whisky Sauce” og den smager sådan set...
Kategori: Saucer
ingredienser: 3 ds Tomat koncentrat (140 g), 2 pk Tomatpassata , 4 tsk Timian, 3 tsk Salt, 2 tsk Frisk kværnet peber, 1 spsk Okse bouillon (Oscar) , 1.5 dl Whisky, 4 spsk Gastrik
Salt karamel sirup
  • søndag, 17. november 2019
Salt karamel sirup
Jeg tror jeg kommer til at lave denne lækre karamel sauce tit, den sidder for at sige det mildt lige i skabet. Den er forholdsvis nem at lave.   Man kan jo tilføje lige de smags variationer...
Kategori: Saucer Tilbehør
ingredienser: 400 g Sukker, 1 ds Kondenseret mælk, 3 dl Vand, 1 tsk Vanilje , 0.5 tsk Salt
Juleboller
  • lørdag, 30. november 2019
Juleboller
Ingen jul uden juleboller af den gode gammeldags slags, som er lavet på en god gærdej, her har jeg brugt min opskrift på Hvedeknopper og er blevet spækket med rosiner, syltet appelsinskal, frisk...
Kategori: Bagværk
ingredienser: 100 g Gær, 6 dl Vand, 2 tsk Salt, 5 tsk Kardemonde, 3 spsk Sukker, 2 stk Æg, 1200 g Mel, 1 stk Fint revet skal af appelsin, 100 g Cocktailbær, 100 g Kandiseret appelsinskal, 100 g sukat, 100 g rosiner
Knækbrød med nødder
  • tirsdag, 7. januar 2020
Knækbrød med nødder
Rundt om på internettet findes der et hav af opskrifter på knækbrød. Mange af dem kan virke noget ”tørre” i konsistensen og det så samler sig til en kugle i munden der end ikke er til at få ned....
Kategori: Bagværk
ingredienser: 1 dl græskarkerner, 1 dl solsikkekerner, 1 dl chiafrø, 1 dl havregryn, 1 dl pekannødder (eller anden nød), 1 dl majsmel, 2.5 dl Ølandshvedemel , 1 tsk bagepulver, 2 tsk salt, 1 dl olie, 2 dl vand