×

Advarsel

The form #5 does not exist or it is not published.

Der findes et hav af mål og vægt angivelser i opskrifter, her på min hjemmeside ovre på opskrift delen, vil jeg tydeligt angive vægten for hovedparten af alle ingredienserne, hvis der står angivet noget andet end som gram, så er det fordi det var nemmere for mig i en given situation at angive mængden i enten dl. eller i spsk.
Jeg syndes at det er svært at have en hjemmeside med det meste, så jeg har her bare lige, lagt det mest væsentlige ind.

Ofte kan man også opleve at stå med en opskrift, hvor målene er opgivet i dl og ikke gram - og det kan være lidt forvirrende, da 1 dl mel vejer ikke det samme, som f.eks. 1 dl havregryn. 
nedenfor finder du nogle eksempler på dette.

Fra dl til gram

1 dl hvedemel 60 g

1 dl fuldkorns mel 60-65 g

1 dl havregryn 30 g

1 dl kokosmel 35 g

1 dl kakaopulver 45 g

1 dl sukker 85 g

1 dl brun farin 60 g

1 dl flormelis 52 g

1 dl honning 140 g

1 dl sirup 145 g

1 dl rasp 43 g

1 dl nødder 60 g

1 dl olie 90 g

1 dl smør 95 g

1 spsk. bagepulver 15 g

1 spsk. natron 15 g

Husblaspulver 3 g = 2 blade

1 dl piskefløde giver ca. 2 dl flødeskum (Der bruges ca. 2 dl flødeskum til pyntning af en lagkage)

1 æggehvide giver ca. 1 ¾ dl skum.

Har du forslag til forbedringer er du velkommen til at kontakte mig via nedenstående formular