Open menu

Bemærk jeg kan ikke stå til ansvar for hvad jeg skriver. Det jeg skriver i nedenstående artikel er min egen erfaring og indsamlet viden.

Informationerne på denne hjemmeside er ikke beregnet på rådgivning eller til at stille en diagnose inden for Klinefelter Syndrom, Autisme, Epilepsi, Diabetes eller andre nævnte diagnoser her på siden. 

Skulle du have spørgsmål til diagnoser eller behandling eller er du bekymret for at være syg, vil jeg råde dig til, at opsøge din egen læge eller lægevagten.

Afbrydelse af rutiner
Selv mindre ændringer i rutiner kan udløse raserianfald hos nogle autister. Rutiner og hverdage tillader autister at føle sig trygge og i kontrol over deres omgivelser. Vel vidende, at når frokost er afsluttet så følger altid en lur, eller at behandlingen finder sted hver formiddag før middag, reducerer angst og giver komfort. Når aftaler, out-of-town gæster, eller en overraskelse tur til se Nyhederne ændre daglige tidsplaner, kan autister blive meget forvirret og vrede. De resultere som oftest i et raserianfald som kan være voldsomt og langvarigt.

Overstimulering og sensorisk overbelastning 
Mange personer med autistiske lidelser bliver lettere overstimuleret af støj eller aktivitet i miljøet. Autistiske personer er mere tilbøjelige end andre personer, at lide af sanseintegration lidelser, der øger deres følsomhed over for lys, støj eller visse teksturer ja sågar farver. Miljømæssige stimuli, såsom tags på tøj, blinkende tv lys, overophedede værelser, eller kolde lokaler eller ru tæpper kan alle forårsage en nedsmeltning.

Frustration og kommunikations vanskeligheder 
Autister har svært ved at forstå ændringer, udtrykke deres tanker og følelser, og danner forbindelser mellem ord og deres betydninger. På grund af deres manglende evne til at kommunikere, disse autister bliver let frustreret og mere tilbøjelige til raserianfald og kaos. At stille spørgsmålstegn til en person med autisme, er at bestemme kilden til hans eller hendes frustration, og det er generelt en dårlig idé, mens han eller hun er under en nedsmeltning. Det kan sandsynligvis øge frustrationen og forårsage raserianfald at intensivere og vare længere.

Håndtering af autistiske personer
Fordi autister kan have raserianfald af forskellige årsager end andre personer, og fordi de ikke er i stand til at udtrykke sig klart, kan de have svært ved at styre deres nedsmeltninger. Forebyggelsen af raserianfald er vigtig, at kunne stoppe dem, når de begynder, er næsten umuligt. Autistiske raserianfald kan hurtigt forværres i voldelige, farlige raser. Heldigvis kan du styre raserianfald og autisme.

Hold dig til en stram tidsplan 
En af de nemmeste måder at sikre dit hjem for at blive raserianfald-fri er at skabe en rutine. Før du begynder, skal du tilbringe et par dage med at iagttage personen med Autisme. Hvis Autisten vågner på samme tid hver morgen, eller bliver træt på samme tid hver aften, skriv disse iagttagelser ned, og brug det som en base for resten af ​​din tidsplan. Når du har oprettet en rutine i dit hjem, vil Autisten sandsynligvis føle sig mere tryg og sikre at de raserianfald bør blive stadig sjældnere.

Reducer stimulation 
Hvis en person med autisme reagerer negativt på høje lyde, lys eller varme/kulde, bør man overveje at lave nogle ændringer i dit hjem for at reducere disse udløsende faktorer. Opret en rolig plads i dit hjem hvor personen med autisme kan gå hen, når han eller hun føler sig overstimuleret eller frustreret, og gøre en indsats for at reducere det samlede aktivitetsniveau i dit hjem i løbet af de timer personen med autisme er hjemme og vågen. Beroligende musik eller lyden af ​​akvarier beroliger nogle autistiske personer. Det kan tage lidt tid at afgøre, hvad der fungerer bedst for personen med autisme, så du skal ikke miste modet, hvis de første par forsøg mislykkes.

Omdirigering og distraktion 
Når du fornemmer en nedsmeltning er nært forestående, kan det være en god ide at omdirigere personens opmærksomhed for at forhindre et altfavnende raserianfald. Aflede personen med autisme ved at omdirigere sin opmærksomhed mod en beroligende aktivitet, eller indføre en trøst objekt for at berolige ham eller hende. Hvis personen ønsker at være alene, gør som han eller hun vil og forlade værelset eller rummet. Hold dig inden for hørevidde, men i det tilfælde han eller hun har brug for dig eller mister kontrollen og sætter sig selv i fare. Ofte vil en ændring i miljøet være tilstrækkelig til at forhindre et raserianfald opstår.