Open menu

Bemærk jeg kan ikke stå til ansvar for hvad jeg skriver. Det jeg skriver i nedenstående artikel er min egen erfaring og indsamlet viden.

Informationerne på denne hjemmeside er ikke beregnet på rådgivning eller til at stille en diagnose inden for Klinefelter Syndrom, Autisme, Epilepsi, Diabetes eller andre nævnte diagnoser her på siden. 

Skulle du have spørgsmål til diagnoser eller behandling eller er du bekymret for at være syg, vil jeg råde dig til, at opsøge din egen læge eller lægevagten.

Testosteron
Er det mandlige kønshormon som spiller en central rolle i udviklingen af maskuline karaktertræk.

Hormoner er kemiske budbringere der sender informationer fra de endokrine kirtler til de hormon-påvirkelige målceller. Hormon er græsk og betyder 'at vække', hvilket er netop hvad hormonerne gør. De virker ved at stimulere cellernes processer.

Testosteron udskilles hos mænd af testiklerne og sendes derfra via blodbanen ud til resten af organismen.
Hos kvinder produceres testosteron i æggestokkene og binyrerne. Kvinder har mindre mængde testosteron end mænd.
Testosteron er ansvarlig for udviklingen af de ydre og de indre kønsorganer og for stimulering af hårvækst, stemmelejets udvikling og for udvikling af styrken af de seksuelle oplevelser hos både mænd og kvinder. Desuden påvirker testosteron udviklingen af skeletmuskler og fordeling af fedtlag. Testosteron påvirker ikke udviklingen af testiklerne, men hæmmer hjernens udskillelse af andre kønshormoner. For lavt testosteron kan derfor medføre forøget udskillelse af andre kønshormoner.

Testosteron er et hormon, som har stor indflydelse på personligheden. Lige p.t. er der forskning i gang, som antyder at den gravide kvindes testosteronmængde har indflydelse på fosterets senere seksualitet.
Testosteron har også indflydelse på den rummelige evne, som sidder i højre hjernehalvdel, mens f.eks. den verbale evne sidder i venstre hjernehalvdel. Forskerne mener, at testosteron fremmer udviklingen af højre hjernehalvdel.
Testosteron er også forbunden med aggressivitet især sammen med stress. Man har fundet ud af jo højere mængde testosteron sammen med et højt stressniveau desto dårligere parforhold, mens jo højere testoteronindhold sammen med en afslappet dagligdag desto bedre parforhold.

Man mener også lidt kuriøst, at mængden af testoteron har noget med fingerlængder at gøre især hos kvinder, men også i nogen grad hos mænd, idet mænds pegefingre i gennemsnit er kortere end deres ringfingre, mens det samme kun i beskeden grad er tilfældet hos kvinder. Jo højere testoteron desto kortere pegefingre i forhold til ringfinger på venstre hånd. Desto kortere pegefinger i forhold til ringfinger på venstre hånd, desto bedre rummelig evne, og desto højere aggressivitet.

Kilde: Fra Wikipedia, den frie encyklopædi