Open menu

Bagerlære

I forbindelse med at jeg besøgte min mormor i København var jeg også ude at besøge min bror som på det tidspunkt var svend i et bageri, som jeg hurtigt kom i lære i, og det var en dejlig tid selv om det var meget hårdt at være i lære, de første 3 mdr. boede jeg hos min mormor men jeg følte ikke at jeg kunne byde hende at jeg skulle afsted på den tid som jeg skulle, min møde tid var et sted mellem kl. 22:00 og 23:00 de dage jeg skulle på arbejde, der var dog dage hvor jeg først skulle møde meget tidligt om morgen, de var dog kun når jeg skulle møde i konditoriet at jeg mødte ved 6 tiden. Så efter ca. 3 mdr. fandt jeg et værelse der lå meget tæt på Kongenshave i København og dette område regnes for et af de mere fine, det var i Cort Adlers Gade jeg havde fundet et værelse.

Men for at det ikke skulle være nok begyndte jeg af få underlige bevægelser mest udtalt i mine arme, disse bevægelser skulle siden hen vise sig at være en form for epileptiske anfald, som jeg på det tidspunkt ikke kendte noget til, jeg havde kun været i lære som bager i ca. 6 mdr. men jeg måtte jo finde udaf hvad det var.

Grunden til at det blev opdaget er sådan set lidt af et lille held, men også et stort uheld. En eftermiddag lige omkring årsskiftet 1994 / 1995 skulle jeg på arbejdet for at færdig gøre en opgave, men på vej ned ad trappen mister jeg kort bevistheden og falder ned af trappen - det var kun 3 trin men nok til at få mit ansigt til at ligne en boksebold mit ansigt fremstod i alle mulige farver i højre side, da jeg kom frem til bageriet og ekspedienten så mig tog hun en meget hurtig beslutning og sendte mig på skadestuen.

Men nu var det altså lige op over med årsskiftet og der var meget travlt på skadestuen med fulde mennesker, så på skadestuen syndes de at det var bedre at jeg forsøgte mig med nogle gode stærke hovedepine piller og hvade de ikke hjulpet til næste dag forlangte de at jeg skulle komme retur, og jeg kom retur, der gik ikke meget mere end 5 minutter før der stod en læge fra neurologisk afdeling på skadestuen, grunden var ikke mig men at der ville komme en person ind fra en ulykke inden for 10 minutter, men han fik så at vide at jeg lå der inde, og han kom ind og efter en undersøgelse der tog yderligere 5 minutter ja så blev jeg indlagt med mistanke om epilepsi. Her fulgte 3 hektiske dage hvor diagnosen blev stillet, efter aftale med min mester valgte vi at jeg skulle stoppe med øjblikkelig virkning. Det var slutningen på at værre i lære.

Men noget var gået galt for Teknisk Skole, de ville ikke acceptere at jeg har epilepsi der var mange tov trækkerier og de kunne ikke forstå at man ikke anbefaler epileptikere at arbejde i job hvor der kan forekomme stress. Jeg måtte komme med læge papirer men det var end ikke nok så det endte med at de trækkede min arbejdsgiver og mig til samtale og jeg så spurgte om de ville have det godt hvis en elev kom til skade trods advarsler, jeg bad dem om at ringe til arbejds tilsynet og der fik Hillerød Tekniske Skole at vide de var meget galt på den, og at deres elev tog vare på sit eget liv.

Der kom ikke så meget som en undskyldning fra skolen, og grunden er at skolen mistede et godt stort tilskud fra staten, jeg tog derfor selv kontakt til undervisningsministeriet og fortalte dem om min sitation og der giver de mig også med hold, i mellemtiden når jeg at flytte hjem til Odense og Hillerød Tekniske Skole er helt oppe at kører indtil det bliver hårdt sagt fra undervisnings miniisteriet og det bliver gjort meget klart at det er for min egen sikkerhed at jeg stopper.

Og det var den gang undervisnings ministeriet der valgte at stoppe min udannelse af hensy til mit liv og bevarelsen af mine lemmer.