Open menu

Bemærk jeg kan ikke stå til ansvar for hvad jeg skriver. Det jeg skriver i nedenstående artikel er min egen erfaring og indsamlet viden.

Informationerne på denne hjemmeside er ikke beregnet på rådgivning eller til at stille en diagnose inden for Klinefelter Syndrom, Autisme, Epilepsi, Diabetes eller andre nævnte diagnoser her på siden. 

Skulle du have spørgsmål til diagnoser eller behandling eller er du bekymret for at være syg, vil jeg råde dig til, at opsøge din egen læge eller lægevagten.

Fra starten af deres pubertet producerer Klinefelter-drengen/manden for lidt af det mandlige kønshormon testosteron. Som følge deraf udvikler musklerne sig ikke godt nok, drengen har kun lidt "drive", føler sig træt, uoplagt, sover meget, og humøret kan være lavt For at afhjælpe disse problemer tilbydes hormonbehandling med testosteron. Inden behandlingen bør en endokrinolog kontaktes. Indholdet af testosteron i blodet samt LH-niveauet måles. Det er LH-hormonet, som får testiklerne til at producere testosteron, og når testiklerne ikke producerer nok af dette mandlige hormon, øges LH-niveauet. Hormonbehandlingen skaber en bedre balance med et øget niveau af testosteron.

Erfaringer fra hormonbehandlinger viser, at man oftest bør starte tidligt i puberteten. Hormontilskuddet kan gives på forskellige måder, men i Danmark anvendes for det meste piller (ofte to gange dagligt) til behandling af drengene. Hos voksne kan det være mere hensigtsmæssigt at anvende indsprøjtninger med hormon, som gives ca. hver 2. uge. Dosis tilpasses hver enkelts behov, men oftest 135 mg hver 2. uge. I andre vesteuropæiske lande anvender man plaster og er ved at afprøve implantater, d.v.s. indopererede depoter, men disse er endnu ikke godkendt i Danmark. Der er internationalt en del forskning i gang med henblik på at anvende andre metoder for testosteron-behandling, f.eks. påsmøring af creme med testosteron, men det er endnu på forsøgsstadiet.