Open menu

At få en uddannelse

Efter folkeskolen tog jeg et år på EFG Levnedesmiddel på Dalum Tekniske Skole, jeg gennemførte året men ikke med den udgang som jeg havde ønsket. Jeg fik at vide at jeg ikke kunne få lige den uddannelse jeg måtte ønske pga. dårlig ryg, mit ønske var at blive kok, det var en meget stor nedtur, så jeg valgte at gå ad mejeri linjen. det var i året 1988 - 1989.

Men intet gik godt så jeg foresatte med at komme på Odense Pruduktions Højskole hvor jeg kom på lakseriet, en afdeling hvor man opdratter ørreder.

Efter et år på Odense Produktions Højskole, tog jeg på Odense Tekniske Skole hvor jeg havde valgt Bygge og anlæg også det man kalder byg og ødlæg på skolen, for der bygger man får bedømmelse og ødelægger bagefter, jeg havde valgt at gå ad elektrikker linjen men heller ikke her lod det sig gøre at finde en læreplads fordi jeg allerede den gang rystede på mine hænder mange læremester mente at jeg var alkoholiker eller andet. Det er meget nedtur at få det at vide.

Jeg besluttede derfor at tage et basis år på Kolding Tekniske Skole Jordbrug's linjen, det var meget sjovt at prøve og jeg har mange gode minder fra den gang. Jeg var blevet god til at håndtere mange af de dyr der var i sær på Dyrebrugsskolen der dengang lå ved Vejle i en lille landsby der hedder Vinding. Her kan se nogle af de dyr jeg har arbejdet med også da jeg kom retur til Dyrebrugsskolen i skolepraktik.

Efter ophold på dyrebrugsskolen, fandt jeg en lære plads på en gård i Hårby på fyn, men ak efter 14 dage måtte jeg stoppe delsfordi at jeg ikke måtte bruge gummi hanske når jeg skulle gøre rent efter brug af stærke rengøringsmidler i malke rørene, dette betød desvære at jeg fik hud afbrændninger og det kommer tilbage nu og da at huden skaller af på nogle af mine hænder, og så kunne jeg ikke tage at han skulle sparke dyrene når de ikke gjorde som de skulle i hans øjne, jeg var der kun i 14 dage.

Efter den oplevelse var jeg psykisk nede og havde det dårligt med mig selv, det blev forår og jeg valgte at tage en tur til København for at besøge min Mormor, og det fik en betydning for mig. Mere følger i næste kapitel.